letters in steen

Letters in onze tijd

Bijna alle letters die we ons om heen zien zijn op een of andere manier gemaakt door machines.

Letters zoals deze, die u nu leest, zijn gemaakt met een computer. Letters op borden, affiches, grafstenen zijn (bijna) allemaal gemaakt door computers en machines.

Waarom dan nog letters tekenen op papier en vervolgens uithakken met klopper en beitel? Het antwoord is niet eenvoudig uit te drukken in woorden maar laat zich zien in het beeld. Letters, met de hand getekend en gebeiteld in steen, laten een ander beeld zien door de aandacht en de tijd die er aan gewerkt is. De vorm, de aandacht en het vakmanschap zijn aangename kwaliteiten die  vaak gemist worden in de massaproducten om ons heen.

Letters in steen hebben de bedoeling om te blijven. Dit vereist een streven naar de hoogste kwaliteit.


Letterkunst

In mijn werk ben ik altijd op zoek naar korte veelbetekenende woorden of zinnen die uitnodigen tot overdenken. Het woord is beeld en het beeld is woord. Ga verder naar letterkunstLetters als passie

Al vanaf mijn vroege jeugd tekende ik graag letters. Op kranten, in agenda's, enveloppen, alles wat maar enigszins te beschrijven was. later leerde ik kalligraferen en zag ik echte Romeinse letters op het forum in Rome. Toen ik in steen ging hakken kwam heel snel de behoefte om letters te hakken. Na het schrijven, tekenen en kalligraferen was en is nog steeds voor mij het ultieme een perfect gehakte letter in steen. Ga verder naar roman lettering

De mooiste letters op de wereld

Zoals de meeste lettermensen heb ik een grote bewondering voor de Romeinse Kapitalen. De allermooiste zijn te vinden op de basis van de Trajanuszuil in Rome. Elke typograaf, kalligraaf, letterhakker zal het daar mee eens zijn.

Tot op de dag van vandaag zijn deze letters, afzonderlijk maar ook in hun samenhang in woord en tekst, een belangrijke inspiratiebron voor mij.  (placeholder)

henk welling | oversluis 3 | 7071 da ulft | 0622828215 | info@henkwelling.com | www.henkwelling.com