(placeholder)
(placeholder)

bijzondere opdrachten

In 2010 ben ik gevraagd om in de Stevenskerk in Nijmegen een nieuwe inscriptie in de vloer te maken. Het ging hier om de tekstmarkering van een plek waar kort na WO2 de grafresten zijn begraven van de graven die in de oorlog waren verwoest. Deze plek was pas onlangs opnieuw getraceerd en het bestuur van de kerk besloot dat een herinneringstekst (zie hieronder) de plek zou gaan markeren.

Bij de restauratie van de kerk na WO II zijn op deze plaats de stoffelijke resten verzameld van mensen die tot 1829 in de kerk begraven werden.


In 2018 heb ik in opdracht van De Nieuwe Kerk in Amsterdam de gedenksteen voor Hella S. Haasse uitgevoerd.

Deze steen heb ik ter plekke in de kerk kunnen hakken (zie foto's hieronder)


Onderstaande steen voor De Nieuwe Kerk in Amsterdam is gemaakt ter herinnering aan het feit dat 100 jaar geleden (31 januari 1909) de eerste druk van Herfsttij der Middeleeuwen van Johan Huizinga uitkwam. Deze steen is onthuld op 30 januari 2019.
henk welling | oversluis 3 | 7071 da ulft | 0622828215 | info@henkwelling.com | www.henkwelling.com

In de maanden juli en augustus ben ik aan het werk geweest met  een gedenksteen voor De Nieuwe Kerk in Amsterdam, dit keer voor W.F. Hermans.

Het ontwerp kwam van Piet Schreuders, hieronder een beeldverslag van het maakproces, tevens foto's van de onthulling op 31 augustus 2021.

(placeholder)