RESTAURATIE en TEKSTTOEVOEGINGEN

De letters op deze marmeren grafsteen zijn gehakt rond 1935. De familie, die grotendeels in Canada woont, wilde graag de naam van oma (die in Canada is begraven) op de steen van haar man in Nederland hebben.

Ik heb, uitgaande van het letterbeeld aanwezig op de steen, een ontwerp (met 3 verschillende lettertypes) uitgetekend dat ik daarna heb overgenomen op de steen. Vervolgens ben ik gaan hakken in de steen die ik bewust niet heb geschuurd zodat de nieuwe letters mooi wit afsteken.Restauratie van kindergrafje. Dit monumentje gemaakt in Cristallino (marmer) was toe aan een opknapbeurt. De gestraalde ondiepe letters heb ik voorzien van een diepe V-groef. De kleur heb ik teruggebracht en het hele monument is uit elkaar gehaald, geschuurd, gepolijst en in een weersbestendige was gezet.

(placeholder)

Vroeger werden alle letters met de hand gehakt in steen, tegenwoordig gebeurt dit nog maar hoogst zelden. Letterhakkers zijn daardoor een 'dying breed' (uitstervend ras). Soms is er wel behoefte aan een handgehakte letter en wordt ik gevraagd voor bijzonder werk.

Hieronder wat voorbeelden.De letters op deze grafsteen zijn nauwelijks meer leesbaar, de tijd (meer dan 100 jaar) heeft zijn werk gedaan. Elke letter is verdiept en waar nodig opnieuw gehakt in de stijl van de letterhakker die dit 100 jaar geleden gedaan heeft.

(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)

Teksttoevoegingen aan bestaande stenen